Samenwerking met KMBV

Unieke samenwerking SBW en Opleidingsinstituut KMBV krijgt verder vorm

SBW en Opleidingsinstituut KMBV hebben de handen ineen geslagen en bieden een nieuwe post-hbo opleiding: Wijkverpleegkundig Meesterschap. Met de focus op kwaliteitsbevordering en leiderschap in de wijk.

 

Sinds 2015 is het vak van wijkverpleegkundige continu doorontwikkeld. Door veranderingen in het zorglandschap zijn de accenten voor wijkverpleegkundigen verder verschoven. Om de nieuwe, benodigde professionaliseringsslag te maken is meer nodig dan een reguliere verpleegkundige basisopleiding in de wijk.

Het Wijkverpleegkundig Meesterschap biedt wijkverpleegkundigen nieuwe perspectieven, persoonlijke- en actuele inzichten en verdieping. De opleiding richt zich op ambitieuze en vakbekwame deelnemers die hun professionaliteit willen verdiepen en verbreden. Met als doel de zorg ten behoeve van de cliënt in de wijk te verbeteren door het versterken van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. Binnen en buiten de organisatie.

Deze post-hbo opleiding is uniek in Nederland en bedoeld voor wijkverpleegkundigen die zich na hun bacheloropleiding verder willen ontwikkelen en profileren als rolmodel.

Resultaat

Na afronding van deze opleiding zijn de deelnemers Wijkverpleegkundig Meester. Ze zijn in staat om als autonome professional de juiste zorg voor cliënten te organiseren, sturen gericht en aantoonbaar op resultaten en weten hoe ze de teamleden optimaal kunnen inzetten en coachen. Ze zijn in staat hun eigen wijk te analyseren en met samenwerkingspartners wijkgerichte preventie te organiseren. Ze zijn voor in- en externe stakeholders een vakbekwame en betrouwbare partner.