Post-HBO Wijkverpleegkundige

Deze post-hbo opleiding is primair bedoeld voor verpleegkundigen die het hbo-v hebben afgerond met een andere uitstroomvariant dan MGZ en voor in de praktijk werkzame wijkverpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen in hun vak. De opleiding kan ook worden gevolgd door mbo-opgeleide verpleegkundigen die voorafgaand aan de post-hbo een erkend bewijs van hbo werk- en denkniveau kunnen overleggen.

Na afronding van de opleiding ben je in staat om als zelfstandige en ondernemende professional in de wijk te fungeren, ongeacht de organisatievorm en het domein waarbinnen je werkt. Je overziet alle factoren die van invloed zijn op gezondheid en functioneren van de wijkbewoners en je bent in staat om hier gericht, zowel zelfstandig als in samenwerking met andere professionals, te acteren. Je hebt kennis van de organisatie van zorg en de bekostiging hiervan, weet innovaties in de praktijk door te voeren, bent  een volwaardige gesprekspartner van huisartsen en in staat om effectief met financiers (zorgverzekeraars, gemeenten) te onderhandelen. Je stuurt andere professionals waar nodig aan en je handelen is gericht op het zo zelfstandig mogelijk laten functioneren van je cliënten.

Voor een korte omschrijving van het programma, klikt u hier .

De kosten voor het volgen van deze post-hbo bedragen € 5.640,-. SBW is geregistreerd bij het CRKBO en derhalve vrijgesteld van BTW. Dit bedrag is inclusief de verplichte literatuur (Nanda International, Handreiking Vakbekwaam Indiceren en Leerwerkboek Verpleegkunde Maatschappij en Gezondheid).

Het aanmeldformulier vindt u hier: